Warning: Use of undefined constant ĺDISALLOW_FILE_EDITĺ - assumed 'ĺDISALLOW_FILE_EDITĺ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-config.php on line 62
RODO | Spółdzielnia Mieszkaniowa BLOK
Polityka Prywatno┼Ťci

Polityka prywatno┼Ťci opisuje zasady przetwarzania przez nas informacji na Tw├│j temat, w tym danych osobowych oraz ciasteczek, czyli tzw. cookies.

 

1. Informacje og├│lne

  1. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonuj─ůcego pod adresem url:┬ásmblok.pl
  2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Sp├│┼édzielnia Mieszkaniowa ÔÇ×BLOKÔÇŁ w Poznaniu ul. D─ůbrowskiego 18, 60-839, Pozna┼ä
  3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: sekretariat@smblok.pl
  4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
  5. Serwis wykorzystuje dane osobowe w nast─Öpuj─ůcych celach:
    • Prowadzenie newslettera
    • Prowadzenie forum internetowego
    • Prowadzenie systemu og┼éosze┼ä drobnych
    • Obs┼éuga zapyta┼ä przez formularz
    • Prezentacja oferty lub informacji
  6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o u┼╝ytkownikach i ich zachowaniu w nast─Öpuj─ůcy spos├│b:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, kt├│re zostaj─ů wprowadzone do system├│w Operatora.
    2. Poprzez zapisywanie w urz─ůdzeniach ko┼äcowych plik├│w cookie (tzw. ÔÇ×ciasteczkaÔÇŁ).

 

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

  1. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych s─ů chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzi─Öki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostaj─ů zaszyfrowane w komputerze u┼╝ytkownika i mog─ů by─ç odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  2. Dane osobowe przechowywane w bazie danych s─ů zaszyfrowane w taki spos├│b, ┼╝e jedynie posiadaj─ůcy Operator klucz mo┼╝e je odczyta─ç. Dzi─Öki temu dane s─ů chronione na wypadek wykradzenia bazy danych z serwera.
  3. Has┼éa u┼╝ytkownik├│w s─ů przechowywane w postaci hashowanej. Funkcja hashuj─ůca dzia┼éa jednokierunkowo ÔÇô nie jest mo┼╝liwe odwr├│cenie jej dzia┼éania, co stanowi obecnie wsp├│┼éczesny standard w zakresie przechowywania hase┼é u┼╝ytkownik├│w.
  4. Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.
  5. W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa.
  6. Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczeg├│lno┼Ťci oznacza regularne aktualizacje komponent├│w programistycznych.

 

3. Hosting

  1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: home.pl

 

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

  1. W celu realizacji obowi─ůzk├│w wynikaj─ůcych z przepis├│w o ochronie danych osobowych oraz w celu zapewnienia realnej ochrony danych Operator powo┼éa┼é Inspektora Ochrony Danych.
  2. Inspektorem Ochrony Danych jest: Christiana Zeh adres: ul. Dabrowskiego 18, 60-839, Poznań kontakt elektroniczny: iod@smblok.pl
  3. W niekt├│rych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywa─ç Twoje dane osobowe innym odbiorcom, je┼Ťli b─Ödzie to niezb─Ödne do wykonania zawartej z Tob─ů umowy lub do zrealizowania obowi─ůzk├│w ci─ů┼╝─ůcych na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorc├│w:
    • firma hostingowa na zasadzie powierzenia
    • operatorzy pocztowi
    • ubezpieczyciele
    • kancelarie prawne i windykatorzy
    • banki
    • organy publiczne
    • upowa┼╝nieni pracownicy i wsp├│┼épracownicy, kt├│rzy korzystaj─ů z danych w celu realizacji celu dzia┼éania strony
  4. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie d┼éu┼╝ej, ni┼╝ jest to konieczne do wykonania zwi─ůzanych z nimi czynno┼Ťci okre┼Ťlonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowo┼Ťci). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie b─Öd─ů przetwarzane d┼éu┼╝ej ni┼╝ przez 3 lata.
  5. Przys┼éuguje Ci prawo ┼╝─ůdania od Administratora:
    • dost─Öpu do danych osobowych Ciebie dotycz─ůcych,
    • ich sprostowania,
    • usuni─Öcia,
    • ograniczenia przetwarzania,
    • oraz przenoszenia danych.
  6. Przys┼éuguje Ci prawo do z┼éo┼╝enia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie b─Ödzie mog┼éo by─ç wykonane w przypadku istnienia wa┼╝nych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrz─Ödnych wobec Ciebie interes├│w, praw i wolno┼Ťci, w szczeg├│lno┼Ťci ustalenia, dochodzenia lub obrony roszcze┼ä.
  7. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  8. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  9. W stosunku do Ciebie mog─ů by─ç podejmowane czynno┼Ťci polegaj─ůce na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu ┼Ťwiadczenia us┼éug w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpo┼Ťredniego.
  10. Dane osobowe nie s─ů przekazywane od kraj├│w trzecich w rozumieniu przepis├│w o ochronie danych osobowych. Oznacza to, ┼╝e nie przesy┼éamy ich poza teren Unii Europejskiej.

 

5. Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez u┼╝ytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostan─ů one podane.
  2. Serwis mo┼╝e zapisa─ç informacje o parametrach po┼é─ůczenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Serwis, w niekt├│rych wypadkach, mo┼╝e zapisa─ç informacj─Ö u┼éatwiaj─ůc─ů powi─ůzanie danych w formularzu z adresem e-mail u┼╝ytkownika wype┼éniaj─ůcego formularz. W takim wypadku adres e-mail u┼╝ytkownika pojawia si─Ö wewn─ůtrz adresu url strony zawieraj─ůcej formularz.
  4. Dane podane w formularzu s─ů przetwarzane w celu wynikaj─ůcym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obs┼éugi zg┼éoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji us┼éug itp. Ka┼╝dorazowo kontekst i opis formularza w czytelny spos├│b informuje, do czego on s┼éu┼╝y.

 

6. Logi Administratora

  1. Informacje zachowaniu u┼╝ytkownik├│w w serwisie mog─ů podlega─ç logowaniu. Dane te s─ů wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

 

7. Istotne techniki marketingowe

  1. Operator stosuje analiz─Ö statystyczn─ů ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzib─ů w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej us┼éugi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Us┼éuga bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urz─ůdzeniu ko┼äcowym u┼╝ytkownika. W zakresie informacji o preferencjach u┼╝ytkownika gromadzonych przez sie─ç reklamow─ů Google u┼╝ytkownik mo┼╝e przegl─ůda─ç i edytowa─ç informacje wynikaj─ůce z plik├│w cookies przy pomocy narz─Ödzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  2. Operator stosuje rozwi─ůzanie badaj─ůce zachowanie u┼╝ytkownik├│w poprzez tworzenie map ciep┼éa oraz nagrywanie zachowania na stronie. Te informacje s─ů anonimizowane zanim zostan─ů przes┼éane do operatora us┼éugi tak, ┼╝e nie wie on jakiej osoby fizycznej one dotycz─ů. W szczeg├│lno┼Ťci nagrywaniu nie podlegaj─ů wpisywane has┼éa oraz inne dane osobowe.

 

8. Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plik├│w cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. ÔÇ×ciasteczkaÔÇŁ) stanowi─ů dane informatyczne, w szczeg├│lno┼Ťci pliki tekstowe, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu i przeznaczone s─ů do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawieraj─ů nazw─Ö strony internetowej, z kt├│rej pochodz─ů, czas przechowywania ich na urz─ůdzeniu ko┼äcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczaj─ůcym na urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskuj─ůcym do nich dost─Öp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane s─ů w nast─Öpuj─ůcych celach:
    1. utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    2. realizacji cel├│w okre┼Ťlonych powy┼╝ej w cz─Ö┼Ťci ÔÇ×Istotne techniki marketingoweÔÇŁ;
  5. W ramach Serwisu stosowane s─ů dwa zasadnicze rodzaje plik├│w cookies: ÔÇ×sesyjneÔÇŁ (session cookies) oraz ÔÇ×sta┼éeÔÇŁ (persistent cookies). Cookies ÔÇ×sesyjneÔÇŁ s─ů plikami tymczasowymi, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wy┼é─ůczenia oprogramowania (przegl─ůdarki internetowej). ÔÇ×Sta┼éeÔÇŁ pliki cookies przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika przez czas okre┼Ťlony w parametrach plik├│w cookies lub do czasu ich usuni─Öcia przez U┼╝ytkownika.
  6. Oprogramowanie do przegl─ůdania stron internetowych (przegl─ůdarka internetowa) zazwyczaj domy┼Ťlnie dopuszcza przechowywanie plik├│w cookies w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika. U┼╝ytkownicy Serwisu mog─ů dokona─ç zmiany ustawie┼ä w tym zakresie.┬áPrzegl─ůdarka internetowa umo┼╝liwia usuni─Öcie plik├│w cookies. Mo┼╝liwe jest tak┼╝e automatyczne blokowanie plik├│w cookies Szczeg├│┼éowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przegl─ůdarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plik├│w cookies mog─ů wp┼éyn─ů─ç na niekt├│re funkcjonalno┼Ťci dost─Öpne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu wykorzystywane mog─ů by─ç r├│wnie┼╝ przez wsp├│┼épracuj─ůce z operatorem Serwisu podmioty, w szczeg├│lno┼Ťci dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzib─ů w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzib─ů w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzib─ů w USA).

 

9. Zarz─ůdzanie plikami cookies ÔÇô jak w praktyce wyra┼╝a─ç i cofa─ç zgod─Ö?

  1. Je┼Ťli u┼╝ytkownik nie chce otrzymywa─ç plik├│w cookies, mo┼╝e zmieni─ç ustawienia przegl─ůdarki. Zastrzegamy, ┼╝e wy┼é─ůczenie obs┼éugi plik├│w cookies niezb─Ödnych dla proces├│w uwierzytelniania, bezpiecze┼ästwa, utrzymania preferencji u┼╝ytkownika mo┼╝e utrudni─ç,┬áa w skrajnych przypadkach mo┼╝e uniemo┼╝liwi─ç korzystanie ze stron www
  2. W celu zarz─ůdzania ustawienia cookies wybierz z listy poni┼╝ej przegl─ůdark─Ö internetow─ů, kt├│rej u┼╝ywasz i post─Öpuj zgodnie z instrukcjami:

Urz─ůdzenia mobilne:

Klauzula informacyjna

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych

w Sp├│┼édzielni Mieszkaniowej ÔÇ×BLOKÔÇŁ

 

Zarz─ůd Sp├│┼édzielni Mieszkaniowej ÔÇ×BLOKÔÇŁ w Poznaniu informuje, ┼╝e zgodnie z art.13 ust. 1 i 2 Rozporz─ůdzenia┬á Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w┬ázwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego┬á przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanej: Og├│lne rozporz─ůdzenie o ochronie danych) zwanej dalej: ÔÇ×RODOÔÇŁ, Sp├│┼édzielnia Mieszkaniowa ÔÇ×BLOKÔÇŁ jako Administrator Pani/Pana danych osobowych, spe┼éniaj─ůc obowi─ůzek informacyjny zawiadamia ┼╝e:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Sp├│┼édzielnia Mieszkaniowa ÔÇ×BLOKÔÇŁ w Poznaniu, ul.0D─ůbrowskiego 18, 60-839 Pozna┼ä (dalej ÔÇ×AdministratorÔÇŁ lub ÔÇ×Sp├│┼édzielniaÔÇŁ).
  2. Administrator powo┼éa┼é Inspektora Ochrony Danych – adres do korespondencji: Inspektor Ochrony Danych Sp├│┼édzielni Mieszkaniowej ÔÇ×BLOKÔÇŁ w Poznaniu, ul. D─ůbrowskiego 18, 60-839 Pozna┼ä ┬átel. 61 8473221, e-mail iod@smblok.pl.
  3. Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych odbywa─ç si─Ö b─Ödzie w celu:
  4. podj─Öcia niezb─Ödnych czynno┼Ťci i dzia┼éa┼ä zwi─ůzanych z zawarciem umowy z Administratorem oraz podj─Öciem przez Administratora czynno┼Ťci i dzia┼éa┼ä na Pani/Pana ┼╝─ůdanie zg┼éoszone przed zawarciem umowy ÔÇô podstaw─ů prawn─ů przetwarzania danych osobowych w tym zakresie jest art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
  5. podj─Öcia i realizacji niezb─Ödnych czynno┼Ťci i dzia┼éa┼ä zwi─ůzanych z wykonaniem zawartej umowy z┬áAdministratorem, w zwi─ůzku z kt├│r─ů dane osobowe zosta┼éy przekazane do Administratora, np. w celu nawi─ůzania relacji w ramach umowy o wsp├│┼épracy, najmu, zlecenia lub innej umowy handlowej, w┬ázale┼╝no┼Ťci od okoliczno┼Ťci – podstaw─ů prawn─ů przetwarzania danych osobowych w tym zakresie jest art. 6 ust. 1 lit. b)┬áRODO;
  6. wykonywania przez Administratora dzia┼éalno┼Ťci statutowej, ustawowej, gospodarczej oraz ┼Ťwiadczenia innych us┼éug w ramach realizacji um├│w zawartych z cz┼éonkami Sp├│┼édzielni lub osobami nieb─Öd─ůcymi cz┼éonkami Sp├│┼édzielni lub w celu realizacji dzia┼éa┼ä wykonywanych na ┼╝yczenie w/w podmiot├│w przed lub w┬ázwi─ůzku z zawarciem umowy ÔÇô podstaw─ů prawn─ů przetwarzania danych osobowych w tym zakresie jest art. 6 ust. 1 lit. b)┬áÔÇô c) i lit. f) RODO;
  7. weryfikacji to┼╝samo┼Ťci cz┼éonk├│w Sp├│┼édzielni oraz os├│b nieb─Öd─ůcych cz┼éonkami Sp├│┼édzielni i os├│b ich reprezentuj─ůcych, wype┼éniania obowi─ůzk├│w zwi─ůzanych z monitorowaniem terminowo┼Ťci sp┼éat nale┼╝no┼Ťci oraz zarz─ůdzaniem ryzykiem w Sp├│┼édzielni – podstaw─ů prawn─ů przetwarzania danych osobowych w tym zakresie jest art. 6 ust. 1 lit. b) oraz f) RODO;
  8. statystycznym i raportowania wewn─Ötrznego ÔÇô podstaw─ů prawn─ů przetwarzania danych osobowych w tym zakresie jest art. 6 lit. f) RODO;
  9. ustalenia i dochodzenia w┼éasnych roszcze┼ä lub obrony przed zg┼éoszonymi roszczeniami, w tym roszczeniami zwi─ůzanymi z prowadzon─ů przez Sp├│┼édzielni─Ö dzia┼éalno┼Ťci─ů statutow─ů, ustawow─ů oraz gospodarcz─ů (m.in. windykacja, egzekucja wierzytelno┼Ťci), a tak┼╝e zapewnienie bezpiecze┼ästwa informatycznego Sp├│┼édzielni ÔÇô podstaw─ů prawn─ů przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. f) RODO;
  10. w celach archiwalnych (dowodowych) b─Öd─ůcych realizacj─ů naszego prawnie uzasadnionego interesu zabezpieczenia informacji na wypadek prawnej potrzeby wykazania fakt├│w (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  11. spe┼énienia spoczywaj─ůcych na Sp├│┼édzielni wymog├│w prawnych i regulacyjnych, takich jak m.in. udzielenie odpowiedzi na oficjalne zapytania kierowane przez nale┼╝ycie umocowany organ publiczny lub s─ůdowy, wykonywania obowi─ůzk├│w zgodnie z ustawodawstwem podatkowym ÔÇô podstaw─ů prawn─ů przetwarzania danych osobowych w tym zakresie jest art. 6 ust. 1 lit. c) i f) RODO.

Nadto, Sp├│┼édzielnia przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie Pani/Pana zgody (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO), udzielonej w okre┼Ťlonych celach.

  1. Dane osobowe s─ů przeznaczone dla Administratora oraz mog─ů by─ç przekazane nast─Öpuj─ůcym odbiorcom:
  2. upowa┼╝nionym pracownikom Administratora oraz innym osobom dzia┼éaj─ůcym z upowa┼╝nienia Administratora,
  3. podmiotom przetwarzaj─ůcym Pani/Pana dane osobowe na zlecenie Administratora i osobom dzia┼éaj─ůcym z┬áich upowa┼╝nienia, przy czym takie podmioty przetwarzaj─ů dane na podstawie umowy zawartej z┬áAdministratorem i┬áwy┼é─ůcznie zgodnie z poleceniami Administratora oraz pod warunkiem zachowania poufno┼Ťci, w tym tajemnicy zawodowej i ubezpieczeniowej, czyli szczeg├│lnych obowi─ůzk├│w ochrony informacji wynikaj─ůcych z┬áodpowiednich przepis├│w prawa. Do grona podmiot├│w realizuj─ůcych dzia┼éania w┬áimieniu i na rzecz Administratora zaliczaj─ů si─Ö podmioty ┼Ťwiadcz─ůce us┼éugi, w szczeg├│lno┼Ťci z zakresu dzia┼éalno┼Ťci informatycznej, prawnej, rachunkowo-ksi─Ögowej, audytorskiej itd.
  4. Urz─Ödom Skarbowym,
  5. Zakładowi Ubezpieczeń Społecznych,
  6. Zakładom ubezpieczeń,
  7. innym instytucjom upowa┼╝nionym do odbioru Pani/Pana danych na podstawie obowi─ůzuj─ůcych przepis├│w prawa, gdy wyst─ůpi─ů z ┼╝─ůdaniem w oparciu o stosown─ů podstaw─Ö prawn─ů.
  8. Pani/Pana dane b─Öd─ů przechowywane (przetwarzane) przez okres niezb─Ödny do realizacji cel├│w przetwarzania danych wskazanych w pkt. 3 niniejszej Klauzuli Informacyjnej w zakresie ochrony danych osobowych, tj.:
  9. w zakresie realizacji zawartej z Administratorem umowy ÔÇô do czasu zako┼äczenia jej realizacji, a po tym czasie przez okres wymagany przez przepisy prawa lub dla realizacji ewentualnych roszcze┼ä, nie d┼éu┼╝ej jednak ni┼╝ okres ich przedawnienia;
  10. w zakresie wype┼éniania zobowi─ůza┼ä prawnych ci─ů┼╝─ůcych na Administratorze w zwi─ůzku z prowadzeniem dzia┼éalno┼Ťci i realizacj─ů zawartych um├│w ÔÇô do czasu wype┼énienia tych obowi─ůzk├│w przez Administratora;
  11. w zakresie przetwarzania danych realizowanego wy┼é─ůcznie w oparciu o zgod─Ö ÔÇô do czasu niezw┼éocznego usuni─Öcia danych, zrealizowanego w oparciu o zg┼éoszone przez Pani─ů/Pana ┼╝─ůdanie;
  12. do czasu wype┼énienia prawnie uzasadnionych interes├│w Administratora stanowi─ůcych podstaw─Ö tego przetwarzania lub do czasu wniesienia przez Pani─ů/Pana sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, o ile nie wyst─Öpuj─ů prawnie uzasadnione podstawy dalszego przetwarzania danych.
  13. Posiada Pani/Pan prawo ┼╝─ůdania dost─Öpu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usuni─Öcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz przenoszenia danych, na warunkach wynikaj─ůcych z RODO.
  14. W zakresie, w jakim podstaw─ů przetwarzania danych osobowych jest zgoda ÔÇô wycofania w dowolnym momencie udzielonej wcze┼Ťniej zgody, z tym zastrze┼╝eniem, ┼╝e wycofanie zgody nie b─Ödzie mia┼éo wp┼éywu na zgodno┼Ť─ç z┬áprawem przetwarzania, kt├│rego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem,
  15. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  16. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest niezb─Ödne do wype┼éniania obowi─ůzk├│w prawnych ci─ů┼╝─ůcych na Administratorze.
  17. Pa┼ästwa dane osobowe nie b─Öd─ů przetwarzane w spos├│b zautomatyzowany (w tym poprzez profilowanie).
  18. Na terenie nieruchomo┼Ťci przy ul.D─ůbrowskiego 18 i Sczanieckiej 3A jest zainstalowany monitoring wizyjny. Pe┼éna informacja na ten temat znajduje si─Ö na tablicy umieszczonej na tych budynkach.

Informujemy, ┼╝e pracownicy Sp├│┼édzielni w trakcie rozmowy telefonicznej mog─ů weryfikowa─ç Pa┼ästwa to┼╝samo┼Ť─ç po indywidualnym numerze konta czynszowego. Numer konta czynszowego znajduje si─Ö na ka┼╝dym dokumencie rozliczeniowym przekazywanym cz┼éonkowi Sp├│┼édzielni.

Jednocze┼Ťnie prosimy o przekazanie niniejszej Klauzuli Informacyjnej innym osobom, kt├│rych dane przekazali Pani/Pan do Administratora (np. w celach korespondencyjnych) w zwi─ůzku z zawarciem lub realizacj─ů umowy.

Administrator zastrzega prawo do zmiany niniejszej Klauzuli Informacyjnej w zakresie ochrony danych osobowych. Zaktualizowane wersje Klauzuli Informacyjnej w zakresie ochrony danych osobowych zostan─ů opublikowane na stronie internetowej: www.smblok.pl.